Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Končala se je edinstvena, z epidemijo zaznamovana smučarska sezona na Mariborskem in Ruškem Pohorju. Pred naslednjo pa bo v upravljanju smučišč in žičnic, vključno z znamenito gondolo, prišlo do večjih sprememb.

Upravljanje smučišč bo od Javnega prevozniškega podjetja Marprom prevzel zavod Športni objekti Maribor, ki je v procesu preoblikovanja v družbo z omejeno odgovornostjo, pravi direktor Tadej Mežnar:

"Nato bi postali del javnega holdinga Maribor in v drugi polovici leta je predviden tudi prenos športnega dela Marproma."

Z Marproma, ki je bil na smučiščih prisoten od stečaja Športnega centra Pohorje leta 2014, bi prenesli pripadajoče delavce in premoženje. Čeprav je večina žičnic v občinski lasti, je podjetje po dogovoru med občino in slabo banko za 1,4 milijona evrov kupilo žičniške naprave na Ruškem Pohorju, vlagalo je v opremo in vzdrževanje, upravlja tudi kolesarski park. Pred cenitvami in sklenitvijo dogovorov v Marpromu procesa ne komentirajo. Upravljanje smučišč jih je sicer večkrat tudi finančno obremenilo.

Tako pa mariborski podžupan Samo Peter Medved:

"Tako bomo dobili eno podjetje, ki se bo v celoti ukvarjalo s športom in dalo temu v Mariboru nek nov zagon."

Zavod Športni objekti, katerega preobrazba poteka zaradi preteklih poslovnih težav, pa si bo s tem naložil breme tudi z organizacijskega vidika, saj se s smučišči doslej ni ukvarjal.