Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

V Sodnem stolpu na mariborskem Lentu so pozno popoldne razglasili najbolj pozitivno podjetniško izjavo leta 2021. Avtor zmagovalne Podjetne pozitive 2021, ki jo je organizirala Območna-obrtno podjetniška zbornica Maribor ob podpori Radia Maribor, je Matjan Cojhter, direktor zaposlitvenega centra Avantus.

14 mariborskih podjetnikov in obrtnikov se je s svojimi najodmevnejšimi izjavami potegovalo za naziv Podjetne pozitive 2021. Največji del javnosti - ta je za svojega izbranca lahko glasovala preko spleta - se je dotaknila misel Matjana Cojhterja, direktorja zaposlitvenega centra Avantus, ki je izjavil: »Moč misli v življenju je neomajna, predvsem pozitivnih.« Po razglasitvi je dejal, da je po njegovem prepričalo vseh 14 izjav, saj nosijo sporočilo, da je biti podjetnik prijetno in lepo ter da je kakovost odnosov v marsikaterem podjetju tista, v katero ljudje vlagajo svoj čas in energijo. Dodal je še, da je v Mariboru veliko lepih in pozitivnih zgodb: »Potrebno je le odgrniti plahto in jih poiskati ter jih prinesti na plano. Mislim, da bodo ljudje z nasmehom na obrazu prihajali v mesto in tu tudi ostali.«

Projekt Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor je naletel na zelo dober odziv, zato bodo z izborom najbolj pozitivne izjave leta njihovih članov nadaljevali , je ob tem najavila direktorica zbornice Leonida Polajnar.

Na Lentu odslej prostori za promocijo obrti, podjetništva, turizma in vinarstva

Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

Včeraj je zbornica po svečani razglasitvi Podjetne pozitive 2021 uradno odprla tudi njihove prenovljene prostore v Pristaniški ulici na Lentu. Predsednik zbornice Aleš Pulko je dejal, da zbornica s tem tudi sama proaktivno pristopa k prebujanju vedno bolj obnovljenega Lenta: »V prostore v delu mesta, ki bo v prihodnosti imel zelo močno turistično noto, smo se odločili postaviti nekaj, kar bo dalo Mariboru avtohtonost. Tako bo tukaj zaživela destinacijska trgovina, v kateri bodo prodajali izdelke domače in umetnostne obrti iz vrst članov naše zbornice.« Ob omenjeni trgovini bo tam prostor našlo tudi Društvo štajerskih vinarjev s svojo ponudbo.