Foto: Sandi Horvat
Foto: Sandi Horvat

Mariborska občina namreč po novem dovoljenje za organizacijo podeljuje tistemu, ki organizira največ maturantskih plesov v mestu. To je - tako kot lani - šola Salsero, ki bo dogodek organizirala v sodelovanju z znanim glasbenikom Boštjanom 6 Packom Čukurjem.

"Priredili bomo klasično maturantsko četvorko, ki pa bo imela še dodatek za ostale generacije. To bo kulinarična parada z najboljšimi ponudniki ulične hrane v Mariboru in okolici," nam je pojasnil Čukur.

Čukurjevo podjetje bo skrbelo za organizacijo projekta na prošnjo plesne šole, ki sama nima potrebnih kapacitet za odrganizacijo dogodka takšnih razsežnosti in bo poskrbela le za plesni del. Prireditev bo neprofitna, z denarjem, zbranim od oddaje kulinaričnih stojnic, bodo le pokrivali stroške, je še zatrdil Čukur.

Četvorko je sicer na mariborskih ulicah ulicah od leta 2002 prirejala plesna šola Pingi, direktorja Rudija Kocbeka pa zavrnitev žalosti, saj se je mednarodni projekt rodil prav v tem mestu.

"Plesna četvorka na ulici je projekt Plesne zveze Slovenije, ki ga koordiniram. Ta protekt gre naprej v 19 mestih slovenije in 31 mestih v tujini. Maribora letos žal v tem projektu ne bo zraven, saj nam je mariborski organizator povedal, da ne bo sodeloval."

Mladina je v okviru tega projekta v preteklih letih sinhrono plesala v več evropskih mestih in podirala Guinnessov rekord v številu plešočih.

Bo pa tudi letošnja četvorka mednarodna. Potekala bo v sklopu projekta Maturantska parada plesne šole Urška, ki, kot pravijo, poteka v več kot 70 evropskih mestih.

Bodo pa letos v šolskih klopeh ostali osnovnošolci, ki jih na ples niso povabili. Parada je prvenstveno namenjena maturantom, so nam povedali predstavniki plesne šole Salsero, osnovne šole pa se lahko pridružijo po lastni želji. In kot pravijo, se jih nekaj bo.