Foto: MMC RTV SLO/MMC RTVSLO
Foto: MMC RTV SLO/MMC RTVSLO

Na Ptuju upajo da so - po številnih zapletih - vendarle korak bliže urgentnemu centru. O njem so - med drugim - vnovič razpravljali člani sveta zavoda ptujske bolnišnice. Novi projektant pripravlja projektno dokumentacijo, predvidoma naj bi bila končana še letos, saj se s projektom mudi.

Pripraviti je potrebno čistopis tlorisov kleti in pritličja. Načrti naj bi bili nared do konca leta pravi direktorica bolnišnice Ptuj Anica Užmah: "Potrebno je zapreti finančno konstrukcijo in dobit sklep o potrditvi novelacije investicije projekta, potem se gre v razpis, predtem pa je treba imeti sklep ministra, da s tem soglaša."

Če bo šlo tokrat brez zapletov, bi lahko sredi prihodnjega leta končno začeli z gradnjo. Na vprašanje, ali obisk ministra za zdravje prihodnji torek na Ptuju pomeni zeleno luč za ptujsko urgenco, pa predsednik sveta ptujske bolnišnice Bojan Pahor odgovarja: "Jaz mislim, da je minister Šabeder svojo odločitev javno sporočil že junija, ko je potrdil gradnjo urgentnega centra s konkretnimi številkami in razlogi. On se zaveda pomembnosti bolnišnice, ki deluje v tem okolju in pokriva širši prostor."

Urgentni center naj bi na Ptuju zgradili do konca leta 2021, za 5,1 milijona evrov.