Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Danes smo na Radiu Maribor začeli dobrodelno akcijo “Vesela tačka”, ki bo potekala do vključno 4. novembra. Prav 4. oktober nas namreč vsako leto opozarja, da bi moral svet postati boljši za vse živali. Zaradi vse večje ozaveščenosti in empatije, pa živali dojemamo tudi vedno bolj kot čuteča bitja.

Za živali v Zavetišču za živali Maribor zbiramo hrano, poslušalke in poslušalci pa lahko za mačke in pse prinesejo tudi priboljške, povodce, ovratnice in igračke oz. karkoli kar želijo podariti, da bo živalim v zavetišču prijetneje bivati. Darovane izdelke zbiramo na recepciji Radia Maribor, na Ilichovi 33, kjer je postavljen tudi radijski transparent, pri receptorju pa jih čaka mapa, kamor se lahko vpišejo vsi darovalci. Ob tem bodo v zahvalo prejeli majico Radia Maribor. Zbiranje poteka vsak dan, tudi ob vikendih.

Kot je za naš radio povedal Tomaž Kristanič, vodja zavetišča, je trenutno največje povpraševanje po mačji hrani in pesku, saj mačk zaradi zasedenosti kapacitet do nadaljnjega ne sprejemajo. Prav tako imajo v oskrbi polno mačjih mladičev, tudi zanje bodo veseli vsake donacije.

Akcija poteka do 4. novembra, vso zbrano hrano in druge stvari pa bodo radijci potem odpeljali v Zavetišče za živali Maribor in o tem tudi poročali. Akcijo vodi moderatorka Radia Maribor Jasmina Bauman, ki je ob začetku akcije izrazila upanje, da bo donacij veliko in da bomo ljudje znova dokazali, da nam je mar.