Mariborska tržnica je letos doživela kar nekaj sprememb. Deluje vsak dan od 7 ih do 13 ih, sreda, petek in sobota pa so dnevi, ko je ponudbe in tudi kupcev največ. V mesni paviljon je dovoljeno vstopiti največ dvajsetim kupcem, zato vodstvo tržnice prosi, da vstopajo v zgradbo posamično.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik


Ljudje postajajo vedno bolj ozaveščeni, da zdrava hrana poveča tudi našo imunsko odpornost. Ponudba na tržnici pa je v teh dneh tudi zelo bogata, pravi vodja mariborskih tržnic Nataša Matijevič: »Torej v sektorju zelenjave so pridelovalci vrtnin, v sektorju dodatne ponudbe pa boste našli pijače, jajca, med, rože…« Sledijo pa tudi sektor vrtnarjev, trgovine in tekstila. Tako ločeni prodajalci dajejo kupcem dovolj raznoliko ponudbo in zagotavljajo, da sta zelenjava in sadje tudi lokalno pridelana. »Tržnica zdaj v času korona ukrepov deluje nemoteno, vsak dan od 7. ih do 13 ih, sreda, petek, sobota in nedelja so dnevi, ko je tržnica najbolj obiskana, ima največjo ponudbo in tudi največ kupcev prihaja ta dan,« še pravi Nataša Matijevič.

Ukrepi na tržnici pa veljajo takšni, kot povsod drugod. »Torej na odprtem delu tržnice je obvezna uporaba maske, na vhodu na tržnični plato si je treba roke razkužiti.« Tržnica pa je odprta tudi v nedeljo, ne glede na to, da so trgovine zaprte. »Prodajalci so dobili nove stojnice, v načrtu je prenova Vojašniškega trga, načrtujemo pa tudi obnovo ali preselitev tukajšnjih sanitarij.« V nekdanjem podhodu pod Koroško cesto pa bodo uredili skladiščne prostore.