Leto se počasi bliža koncu in v občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah so večji del občinskega proračuna porabili za zakonsko določene transferje, nekaj pa je ostalo tudi za naložbe. Letos so končali prvo fazo skupne kolesarske povezave na območju Slovenskih goric in širše, sodelovali so tudi pri obnovi vodovoda Počehova – Košaki, kupili nov gasilski avto, kujejo pa že načrte za prihodnost.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

V središču Jurovskega Dola bi radi uredili turistični prireditveni prostor, ki ga je občina že odkupila. Na njem bo, kot pravi župan Peter Škrlec:"Seveda prostor, ki bo služil domačim lokalnim pridelovalcem, ki se ukvarjajo z dopolnilnimi dejavnostmi, postavili bodo lahko stojnice. Predvidevamo, da bomo postavili tudi kakšne polnilnice za električne avtomobile in parkirišče za avtodom."

Prihodnje leto bodo začeli graditi osemoddelčni vrtec: "Povedati moram, da imamo že podpisano pogodbo s strani Ministrstva za šolstvo in šport v višini 700 tisoč evrov."

Na novembrski seji pa bodo svetniki odločali o tem, ali bodo potrdili fazno gradnjo, ali pa bodo vrtec zgradili v celoti, to je seveda odvisno tudi od za to predvidenih sredstev. Letos so končali prvi del kolesarske povezave, katere 6 kilometrski del poteka po njihovi občini. Naložba se je glede na prvotno načrtovano podražila: "Tako da smo občinska sredstva povišali s štiristo tisoč evrov na 650 tisoč evrov."

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Občina je sodelovala tudi pri obnovi vodovoda Počehova – Košaki, pomagali so tudi gasilcem pri nakupu novega vozila. V maju se je na cestah sprožilo sedemnajst plazov: "in smo morali hitro sanacijo za prevoznost že opraviti." Nekaj plazov pa še čaka na sanacijo, tako tisti v Zgornjem Partinju, kot tudi v naselju Žitence.

Cene gredo v nebo, opozarja župan Škrlec: "Drastično so se povišali šolski prevozi, domsko - institucionalno varstvo in družinski pomočnik," povečanje teh sredstev pa gre na račun investicij, še dodaja župan.