Foto: Radio Maribor/Matej Štrafela
Foto: Radio Maribor/Matej Štrafela

Nogometaše Maribora je danes v Rejkjaviku po včerajšnjih 15-ih stopinjah Celzija in sončnem vremenu za uvod v dan pričakalo skromnih 12 stopinj in jutranji dež.

V javnosti in medijih so današnjemu dvoboju Valurja in Maribora v 1. krogu kvalifikacij za uvrstitev v Ligo prvakov namenili bore malo časa in prostora, javnosti pa oziroma gledalcev pa kot da dvoboj ne bi zanimal. Dejstvo je, da se islandski klubi višje kot v 3. krog kvalifikacij za Ligo prvakov še nikoli ni uvrstil, več zanimanja pa tukajšnji športni navdušenci že tradicionalno namenjajo reprezentanci ter klubskemu rokometu in košarki.

Vijoličasti so po včerajšnjem treningu še bolj prepričani v svoj uspeh. Preizkus umetne trave ni povzročal skrbi, ekipa ima po zmanjšanji intenzitete treningov lažje noge, več jim uspeva tudi v napadu. A trener Mariborčanov Darko Milanič kljub temu svari, da bodo morali biti "pravi", če želijo napredovati.

Privrženci Valurja so ponoči s poki petard in ostale pirotehnike želeli Mariborčanom kratiti spanec, a so za diverzijo zbrali napačni, novinarski hotel in ne igralskega, tako da akcija ni uspela. Dvoboj Valur – Maribor se bo v Rejkjaviku začel ob 20-ih, 22-ih po slovenskem času. V prenosu ga bomo spremljali na naših radijskih valovih, kot seveda tudi povratni dvoboj danes teden ob 20-ih 15 v Ljudskem vrtu. Iz Reykjavija Matej Štrafela