Spletna stran je ključna platforma za informacije o fakulteti, zato je tembolj pomembno, da so jo prenovili tudi na Filozofski fakulteti Univerzi v Mariboru. Je uporabnikom prijazna in prispeva k promociji fakultete.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Snovalci spletne strani Filozofske fakultete Univerze v Mariboru so poskrbeli, da je nova spletna stran pregledna, uporabnikom prijazna in pripomore k odlični promociji fakultete. Dekan dr. Darko Friš: "To dokončanje spletne strani sovpada s tremi obletnicami, ki jih letos praznujemo na naši fakulteti - 15 letnico nastanka fakultete, 35 letnico nastanka Pedagoške fakultete, iz katere je nastala Filozofska fakulteta, in pa 60 - letnico prvih oddelkov s slovenščino, nemščino in angleščino, ki so nastali pri ustanovitvi Pedagoške akademije leta 1961."

Spletna stran je vizualno in vsebinsko privlačna, opremljena tudi z modrimi mislimi razumnikov iz različnih zgodovinskih obdobij. Prodekanka za mednarodno dejavnost in promocijo Natalia Kaloh Vid: "Na njej objavljamo redno vse dogodke, ki se odvijajo na naši fakulteti, obogatena je z bogatim slikovnim gradivom, in sploh ne dvomim, da bo zaživela, saj so prvi odzivi zelo pozitivni."

Sooblikovalec Petar Zrinski: "Spletno stran redno ažuriramo, tudi z najnovejšimi dogodki na naši fakulteti."

Spletna stran zdaj omogoča sprotno posodabljanje vsebin, pravi prodekanka za študentske zadeve Maša Jazbec in dodaja: "Veseli smo, da nam je s skupnimi močmi uspelo ustvariti novo podobo naše fakultete, hkrati pa upamo, da si jo bo ogledalo čimveč uporabnic in uporabnikov."

Snovalci nove spletne strani na 12 oddelčni fakulteti želijo študentkam in študentom uspešno študijsko leto.