Foto: BoBo
Foto: BoBo

Po neuspelem jesenskem razpisu za direktorja Nigrada so nadzorniki po osebnem povabilu na to mesto začasno imenovali Tomaža Kavnika. Pred njim je veliko izzivov, saj se to mariborsko javno komunalno podjetje spopada s številnimi težavami.

Dolgoletnega strokovnjaka na področju gradbenih projektov Tomaža Kavnika so Nigradovi nadzorniki sprva imenovali za vršilca dolžnosti, a so odločitev nato spremenili, pravi predsednik nadzornega sveta Gregor Ficko:

"V skladu s 515. členom zakona o gospodarskih družbah smo popravili to dikcijo: imel bo polna pooblastila, a bo delal za določen čas."

Šestmesečno obdobje lahko tudi podaljšajo, kljub temu pa bodo razpis za direktorja s polnim 4-letnim mandatom do konca maja ponovili.

Reogranizacija, minus, kadrovske težave ...

Za Nigradom je težko obdobje. Kot pravi Ficko, ga bo treba zaradi preteklih in novih težav preurediti:

"Reorganizacija bo potrebna na številnih področjih, od komerciale, javnih naročil in organizacije gradenj, saj prejemamo veliko pritožb občank in občanov glede nezadovoljstva s poteki gradenj na posameznih mariborskih gradbiščih, reševati pa bo treba tudi kadrovsko problematiko."

Novi direktor pa bo moral najti in tudi odpraviti vzroke za negativno poslovanje te družbe, ki sicer izvaja veliko gradbenih projektov, pravi prv i nadzornik Nigrada:

"Ta trenutek ne bi o tem govoril, ker zadeva variira, je pa rezultat ta trenutek na takšnem nivoju, da se lahko z ustreznimi ukrepi v dobrem letu dni situacija obrne tudi v pozitivno številko. O milijonih se ne pogovarjamo."

Letno poročilo za lansko leto je še v pripravi.