Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Mariborska občina išče izvajalce za ureditev dveh zunanjih šolskih igrišč. Ob tem pa se nadaljuje obnova osnovne šole Tabor I., ki je bila nekaj časa ustavljena zaradi občinskih finančnih težav.

Obnovo igrišča potrebuje več mariborskih osnovnih šol. Trenutno iščejo izvajalca za obnovo tistih na osnovnih šolah Prežihovega Voranca in Kamnica. Po besedah mariborskega župana Saše Arsenoviča gre za idejno rešitev:

"Gre za multišportno igrišče v merah 20 X 40 metrov, kar je v velikosti rokometnega igrišča, ki pa ima potem na drugi strani lahko dve košarkarski in nogometno igrišče, namizni tenis in fitnes. Želim priti do tega, da bi, ko mesto dela novo igrišče, bilo podobno, tako da bi imeli otroci, ne glede na to, na katero šolo bi hodili, približno enake razmere za svoj razvoj."

Prijave potencialnih izvajalcev za igrišče osnovne šole Prežihovega Voranca zbirajo do jutri, razpis za osnovno šolo Kamnica pa se je že končal, a z občine podatkov o prijavah še niso razkrili. Župan upa, da bi obe igrišči, ocenjeni na do 100 tisoč evrov, uredili do aprila.

Nadajuje se tudi obnova OŠ Tabor I

Ob tem se nadaljuje obnova Osnovne šole Tabor I., ki jo je podjetje Mata Tim zaradi občinskih dolgov pred kratkim ustavilo. Občina je zdaj poplačala ves dolg, ki naj bi konec junija znašal več sto tisoč evrov, nazadnje pa še 85 tisočakov.

"Vse je v redu. Otroci bodo lahko šli 1. septembra normalno v šolo. Vse je plačano. Država je poskrbela na več ministrstvih za to, da smo prišli iz tistega krča, kjer smo stvari plačevali, sofinancerskega dela države pa nismo dobivali, zato pa nismo mogli plačevati drugih računov."

pravi župan, to pa so nam potrdili tudi v podjetju Mata Tim. Kot pojasnjujejo, so dela v notranjosti praktično končana, tudi zunanja pa se bližajo koncu. Dela bi tako morali končati do roka, 30. septembra, od česar je odvisno tudi državno sofinanciranje.