Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Vodstvo mariborske občine je začelo nov cikel obiskov mestnih četrti in krajevnih skupnosti. Najprej so se ustavili v MČ Magdalena.

Medtem ko številne mestne četrti in krajevne skupnosti občinskemu vodstvu očitajo, da investicijska sredstva najraje namenja mestnemu središču, je župan Saša Arsenovič drugačnega mnenja:

"Narejenih je bilo že sto dvanajst projektov, ki jih jaz zdaj res ne bi iz glave našteval, ker se grem ukvarjat s tem, kar bo sledilo. Je pa to odvisno od sprejetja proračuna, bomo videli, kakšni bodo še amandmaji in koliko denarja bo za te osnovne naloge ostalo."

Najbolj pereča je problematika dotrajanih cest.

"Cilj je, da v naslednjih štirih letih jasno določimo kaj, koliko in kdaj bo narejeno v posamezni krajevni skupnosti, z upoštevanjem pravil spoštovanja, sodelovanja, skupnosti in vseh teh lepih besed, ki se potem kažejo v tem, da mora nekdo pri čem pač kakšno leto počakati da bo nekdo drug prej dobil."

Prebivalci mestne četrti Magdalena že dolgo opozarjajo na slabo stanje Preradovičeve ulice. Občina namerava javno naročilo za projektno dokumentacijo objaviti po sprejetju proračuna, je povedal podžupan Samo Peter Medved, in dodal:

"Pred nami je komunalna oprema in ureditev Raičeve ulice, tudi investitorji na Ruški cesti so v fazi projektiranja novih objektov, se pravi lahko kar pozitivno zremo na razvoj Mestne četrti Magdalena."

Župan po ta teden končani obnovi telovadnice na Osnovni šoli Franceta Prešerna napoveduje tudi ureditev telovadnice na Osnovni šoli Ludvika Pliberška.

Ustanovili pa so tudi delavno komisijo za pripravo strategije dela v mestnih četrtih in krajevnih skupnostih.