Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Mariborski mestni svetniki so na sinočnji izredni seji ob odsotnosti večine opozicijskih svetnikov SDS in Liste Franca Kanglerja potrdili dokapitalizacijo občinskega podjetja Mestne nepremičnine, ki so jo prejšnjič zavrnili. S tem se je mudilo, saj so predvideni nakupi zemljišč v Magdaleni in na Pobrežju ter nakup nekdanje Mariborske tekstilne tovarne del paketnega dogovora s Slabo banko, rok za podpis pogodb pa je v petek, 29. oktobra. Plačati pa je treba še zadnji obrok za zemljišče v Bresternici.

Prvi predlog so številni svetniki označili kot nedodelan. Občina je investicije tokrat predstavila podrobneje, namesto na treh, na 66 straneh. A tudi tokrat se je zapletlo. V Krajevni skupnosti Bresternica - Gaj so se uprli predstavljeni gradnji stanovanjskih blokov na območju ob nekdanjem motelu, ki ga želijo nameniti sprostitvi in rekreaciji. Tako je menil tudi opozicijski svetnik Miha Recek:

"Na koncu koncev smo mi tukaj, da prisluhnemo ljudem, ki tam živijo. Jaz vam danes tukaj povem, da bodo naredili ti ljudje v Bresternici in Gaju referendum, če jim boste naredili to, kar jim želite narediti. Če referenduma ne boste upoštevali, so pa odločeni, da pridejo pred občino, v občino in tudi do vas."

Da gre le za ideje in nikakor ne končno rešitev, je miril podžupan Gregor Reichenberg, kar je župan Saša Arsenovič podkrepil z obljubo:

"In bomo takrat, ko bomo sprejemali občinski podrobni prostorski načrt, upoštevali vse želje krajanov, zgodovino prostora, pa tudi prihodnost tega mesta."

Predvidena je tudi obnova strehe gostilne Pri Treh ribnikih. Podjetje, ki bo z dokapitalizacijo obnovilo tudi nekaj parkirišč, jo bo financiralo iz parkirnin, s čimer so 822 tisoč evrov vredno dokapitalizacijo znižali za 40 tisočakov.