Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Obnova v požaru poškodovanega Waldorfskega vrtca v Valvasorjevi ulici v Mariboru se bo nekoliko zamaknila. Na razpis za obnovo leta 2019 v požaru poškodovane vrtčevske stavbe se je prijavil le en ponudnik, občina pa se je zaradi previsoke cene odločila razpis ponoviti.

Spomnimo: mariborska občina je marca objavila razpis za projektiranje in izvedbo v požaru poškodovane stavbe Waldorfskega vrtca v Valvasorjevi ulici. Rok za oddajo ponudb je bil 2. april, izbrani izvajalec pa bi moral objekt obnoviti do sredine novembra. A občina je postopek ustavila, saj se je na razpis prijavil zgolj en ponudnik– s previsoko ceno, zato bodo postopek ponovili. To pomeni odmik od predvidene časovnice, a ta ne bo izrazit, so prepričani na občini.

Viktorija Kovačič, ravnateljica vrtca, ki od požara gostuje v prostorih Waldorfske šole, ki so sicer last šolskega ministrstva, je nad razpletom zaskrbljena. Pravi namreč, da bodo morali ministrstvo ponovno prositi za izredno podaljšanje dovoljenja za delovanje v začasnih prostorih, pa tudi za podaljšanje najema. »Tudi Waldorfska šola Maribor ima veliko prostorsko stisko in komaj čakajo, da se izselimo iz šolskih prostorov, tako da niso navdušeni nad zamiki časovnice obnove vrtca,« pravi Kovačičeva in dodaja, da je položaj težak za otroke, starše in zaposlene, in da se pojavlja vse več vprašanj, zakaj obnova vrtca traja tako dolgo. »Nenazadnje starši s svojimi sredstvi te prostore financirajo. Vseeno občina z najemninami dobi neka sredstva, medtem ko starši v javnih vrtcih za prostore ne plačajo nič, ampak so temu namenjena javna, proračunska sredstva,« pravi Kovačičeva in izpostavlja, da so vrtčevsko stavbo pred desetletjema oživili ter da je Waldorfski vrtec postal del Maribora. Tudi starši želijo, da vrtec ostane na tej lokaciji.