Obnova Koseskega ulice. Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Obnova Koseskega ulice. Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Prebivalci Tabora v Mariboru že nekaj dni opažajo, da na gradbišču v Koseskega ulici ni posebnega živžava. Stroji pogosto samevajo, delavcev ni. Obnova poteka počasneje od pričakovanj in se bo tudi podražila, priznavajo na občini, podobno tudi obnova Medvedove ulice.

Razlog za upočasnitev del ni pomanjkanje denarja, menijo na mariborski občini, kjer so zaradi tega na sestanek pozvali tudi direktorja Nigrada, pravi podžupan Samo Peter Medved:

"Žal na več gradbiščih opažamo, da ni ustrezne dinamike. Vsi izvajalci imajo težave s pomanjkanjem kadrov. Zato smo sestanek tudi imeli in zagotovljeno nam je bilo, da bodo dela intenzivirali."

Dela zaostajajo tudi v Medvedovi ulici, kjer se je zapletlo pri polaganju podzemnih električnih vodov.

"Žal se je Elektro Maribor vključil tukaj izjemno pozno oziroma šele, ko je imel Nigrad že skoraj pripravljeno za asfaltiranje, kar je dodatno upočasnilo dela," pravi podžupan.

Z Elektra Maribor pa sporočajo, da je za njihovo pozno vključitev odgovorna občina, ki električnih vodov ni pravočasno vključila v projektno dokumentacijo.

Naleteli so na nepredvidena dela

V obeh ulicah pa so naleteli tudi na nepredvidena dela – obnoviti bo treba plinovod. To bo projekta, za katera je občina najela dobra 2 milijona evrov posojila, podražilo, vsakega za okoli 100 tisočakov. Na občini pričakujejo, da bosta obnovi, ki naj bi ju končali že do poletja, vendarle izvedeni do konca avgusta.