V devetih statističnih regijah z boljšo epidemiološko sliko, kamor spada tudi Podravska regija, bodo od ponedeljka lahko spet odprti avtoservisi in servisi koles ter specializirane otroške trgovine. Že s soboto bodo v rdečih regijah spet delovala smučišča, tudi na Mariborskem Pohorju.

Bernard Majhenič, direktor Marproma, ki skrbi za tamkajšnja smučišča, napoveduje, da bodo v sodelovanju z Zdravstvenim domom dr. Adolfa Drolca za obiskovalce čez vikend organizirali brezplačna hitra testiranja na spodnji in zgornji postaji Pohorske vzpenjače, in sicer med 8. in 12. uro, saj bo pogoj za smučanje negativni hitri test. »Odprli bomo vsa smučišča, ne bomo pa zagnali žičniških naprav Radvanje, Poštela in Sleme, saj ne pričakujemo toliko obiskovalcev,« pojasnjuje Majhenič. Na mariborskem delu bodo tako obratovali krožno-kabinska žičnica s smučiščema v dolino, oba trakova na Bellevueju, sedežnica Stolp in vlečnica Videc, na areškem delu pa bodo zagnali vse naprave. Veljali bodo preventivni ukrepi kot poprej, na gondoli pa bo obvezna uporaba kirurške maske. V gondoli se bosta lahko hkrati peljali največ dve osebi, ki ne pripadata istemu gospodinjstvu, odprte žičniške naprave pa bodo lahko polovično zasedene, če ne bo šlo za člane istega gospodinjstva.

V ponedeljek pa se bodo tudi v Podravju sprostili redni servisi in nenujna popravila vozil za fizične osebe, kar do zdaj ni bilo dovoljeno. Klemen Tertinek, direktor mariborskega podjetja Avto Tertinek, sproščanje ukrepov pozdravlja: »Popolno odprtje avtoservisnih delavnic vsekakor pozdravljam in se veselim sproščanja ukrepov. V naši delavnici smo se držali vseh varnostnih ukrepov in tako bo tudi v bodoče.« Sogovornik ob tem upa, da se bodo sprostitveni ukrepi nadaljevali in da bodo v veljavi dlje časa.

Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik