Svoja vrata znova odpira - v soboto, 17. junija - mariborski Doživljajski park Koruzni labirint. Zaradi velikega števila obiskovalcev v preteklosti – letno jih je bilo med 7 in 8 tisoč – so letos uredili še en labirint v Mengšu. V Mariboru so labirint letos postavili pod Pohorjem, v neposredni bližini Studenške ulice 43. Tam se bodo zabavali vsi, ki prisegajo na aktivno in zanimivo preživljanje prostega časa.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Kvalitetno preživet prosti čas, razvijanje intuicije in orientacije, zabava, doživetje, spoznavanje narave in povezovanje, vse to in še kaj ponuja Koruzni labirint, pravi idejna vodja Nataša Drozg: "Sama vsebina letos nagovarja na sodelovanje, želimo, da obiskovalci sodelujejo pri opravljanju pripravljenih nalog v labirintu."

K obisku nagovarjajo družine pa tudi sodelavce v podjetjih, ponujajo pa možnost nočnih in dnevnih obiskov: "Vsi morajo sodelovati, otroci z iznajdljivostjo, starši s svojimi izkušnjami."

Otroci se v labirintu zelo dobro znajdejo: "Tako da so vabljeni otroci s starši in to je tudi glavna dodana vrednost."

Organizatorji priporočajo, naj obiskovalci v sončnih dneh prinesejo s seboj pokrivala, pa tudi kakšno stekleničko vode. "Povprečen obisk traja uro in pol, nekateri se zadržujejo dalj časa, drugi pa so bolj tekmovalni, ker tekmujejo med seboj, zaključijo bolj hitro."

"Včasih se je potrebno izgubiti, da se spet najdemo", je moto organizatorjev koruznega labirinta, ki se veselijo obiska iz vse Slovenije.

O koruznem labirintu smo govorili tudi v jutranjem programu, na spodnji povezavi prisluhnite pogovoru: