Pohorje, bike park Foto: BoBo
Pohorje, bike park Foto: BoBo

Zimska sezona na Pohorju, ki se je pred kratkim končala, je bila za tamkajšnje gostinsko-turistične ponudnike zaradi veliko snega odlična. Po nekajtedenskem zatišju pa se ozirajo proti prvomajskim praznikom, ko se bo začela poletna sezona.

Pohorski ponudniki so sobe pozimi polnili na različne načine. Mitja Škrobar z Areha:

"Naši primarni gostje na koči Cojzarica so bili sigurno Primorci, saj tudi sam izhajam iz tistega okolja."

Opozarja, da na Arehu, kjer je smučarski hotel že dolgo zaprt, postelj primanjkuje.

V Hotelu Tisa so pozimi gostili predvsem šole v naravi, poleti pa pričakujejo več individualnih gostov. Upravnik hotela in predsednik Turističnega društva gostincev Pohorja Robert Jeršič pa opozarja na premalo promocije s strani občin, zaradi česar bodo kolesarska vodenja organizirali tudi sami:

"Lani so te proge označili, ampak absolutno brez promocije ..."

Podobno meni upravnik koče Cojzarica:

"Okoli Ljubljane imate ob avtocesti en kup transparentov, ampak za Pohorje ga ne boste našli."

Z zimo so bili zadovoljni tudi smučarski učitelji podjetja Enjoyment, ki upravlja tudi kočo na Trikotni jasi. Tam so pomanjkanje smučarjev, ko vreme ni dopuščalo smuke v dolino, zakrpali s pohodniki. Na državni praznik, 27. aprila, pa bodo predvidoma spet odprli letno sankališče PohorJet. Upajo tudi, da bodo goste privabile investicije, kot sta širitev bližnjega hotela Bellevue z bazenom in obnova žičniških naprav z vmesno postajo gondole. Matej Mavrovič:

"Ko bo zgrajena vmestna postaja, se nadejamo tudi tega, da bodo smučišča in kolesarske ter pohodne poti nadgradili. Upamo, da bi obnova zajela še ostalo infrastrukturo."

Pohorski ponudniki ob tem upajo, da občina gondole ne bo podražila.