Foto: MMC RTV SLO/Larisa Daugul
Foto: MMC RTV SLO/Larisa Daugul

Mariborska občina bo po pozivu mestnih svetnikov le objavila razpisa za dijaške in študentske štipendije. Kljub temu bodo izplačila uresničena šele prihodnje leto.

Mariborska občina je zaradi pomanjkanja sredstev nameravala letošnji razpis za štipendije prestaviti na prihodnje leto in prenoviti kriterije. Po pozivu mestnih svetnikov pa so sporočili, da vendarle pripravljajo oba letošnja razpisa – tako za nadarjene dijake in študente kot tudi za dijake srednjega poklicnega izobraževanja.

Objavili ju bodo predvidoma še ta mesec, rezultate pa sporočili v 60-ih dneh od prijavnega roka. A denar bodo kljub temu zagotovili v proračunu za prihodnje leto, štipendije pa izplačali tudi za nazaj: dijakom namreč pripadajo od septembra, študentom pa od oktobra.

Občina ob tem vztraja pri prenovi štipendijskega sistema: v prihodnje naj bi ob nadarjenosti upoštevali tudi kadrovske zahteve mestne uprave in občinskih javnih zavodov. Osnutek novega odloka je trenutno v pregledu pri pristojnih službah. Razpis pa bi lahko izvedli za prihodnje študijsko leto.