Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

Danes so na pobreškem pokopališču v Mariboru slovesno odprli nekaj manj kot 300 kvadratnih metrov veliko poslovilno dvorano. Tako so svojci umrlih dobili primeren prostor za dostojno slovo od pokojnikov.

V sklopu pol milijona evrov vredne investicije so ob poslovilni dvorani z 72-imi sedeži in sodobno avdio in video opremo uredili še nove poslovilne prostore za sprejem žalujočih, prenovili pisarne in uredili manjši zunanji park. Direktorica Pogrebnega podjetja Maribor Lidija Pliberšek pravi, da mrliške vežice ostajajo, poslovilna dvorana pa predstavlja nadgradnjo oziroma nadstandard pri pogrebnih slovesnostih: »Gre za koncept, kjer se svojci v času individualnega poslavljanja od pokojnika poslovijo v mrliških vežicah, medtem ko se celotna poslovilna slovesnost lahko odvija v sami dvorani.« To pa ne bo edina pomembna naložba Pogrebnega podjetja Maribor letos, je dodala Pliberškova, saj širijo krematorij z novo kremacijsko pečjo.

Svečanega odprtja novega objekta se je udeležil tudi mariborski župan Saša Arsenovič in dejal, da je prav, da bo zdaj svojcem omogočeno mirno slovo od bližnjih.