Projekt PONI – Podjetno nad izzive - izvaja Regionalna razvojna agencija za Podravje – Maribor. Marsikdo namreč razmišlja o samostojni podjetniški poti, vendar mu manjkajo določena podjetniška znanja. Ta lahko nadoknadijo, če se udeležijo štirimesečnega tečaja o vseh področjih podjetništva, v tem času pa razvijejo svojo podjetniško idejo.

Foto: MMC RTV SLO/Regionalna agencija za Podravje
Foto: MMC RTV SLO/Regionalna agencija za Podravje

Udeležencem ponujajo 4 mesečno redno zaposlitev, v okviru katere celostno razvijajo svoje podjetniške ideje, se udeležujejo individualnih in skupinskih podjetniških usposabljanj ob podpori izkušenih mentorjev. Vodja projekta Irena Podletnik: "V okviru programa organiziramo delavnice na različne teme, o tem, kako pripraviti poslovni model, poslovni načrt, kako se lotiti raziskave trga, dotaknemo se tudi finančnega dela, računovodstva in pa celostne grafične podobe, ki je v podjetniškem svetu prav tako zelo pomembna."

Udeleženka Barbara Čelan: "Želim se naučiti nekaj o podjetništvu. Ideje sem vedno imela, a nisem jih znala pravilno zaključit. Zato upam, da mi bo PONI program pomagal."

Alenka Krajnčič: "Ukvarjamo se z izdelki CBD iz konoplje, na novo pa bi rada razvila otroško kozmetiko. PONI program nas spremlja korak po koraku, do realizacije."

Osebna trenerka in inštruktorica joge obraza Sandra Zadravec: "Pri jogi obraza gre za trening mišic na obrazu. Imamo jih na telesu, vse naredimo za telo od vratu navzdol, na obraz pa pozabimo. So enako pomembne, ker vplivajo na naše notranje organe, na naše zdravje, in s tem, ko mišice okrepimo, jih vrnemo v optimalno formo."

Naslednji razpis za PONI program bo septembra letos.