Tanja Žakelj Foto: Grega Stopar
Tanja Žakelj Foto: Grega Stopar

Bike park Pohorje počasi spet dobiva nekdanjo podobo in privablja množico gorskih kolesarjev, zlasti iz sosednje Avstrije. Jutri bodo odprli še tretjo progo, ki je bila zaradi dolgotrajnega pridobivanja dovoljenj več let zaprta, zdaj pa je povsem obnovljena. Kolesarske sezona na Pohorju bo trajala vsaj do konca oktobra.

Gorski kolesarji na Mariborskem Pohorju so odprtje legendarne rdeče proge red line že težko čakali. 3 kilometre dolga, povsem obnovljena pot, ponuja užitke kolesarjem različnih znanj, pojasnjuje Andrej Verlič iz Marproma, ki upravlja pohorski Bike park: "Ta proga je pred leti že delovala. S tem samo zaokrožamo kolesarjenje na Mariborskem Pohorju pohorju na raven, na kateri je že bilo."

Letos so doslej kljub muhastemu vremenu prodali 3100 vozovnic, od tega 120 sezonskih, kar je 10 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Večji obisk pričakujejo zlasti v jesenskem času, saj lega mariborskega parka omogoča odprtje zgodaj spomladi in delovanje vse do pozne jeseni. Pohorski Bike park bo tako odprt vsaj do konca oktobra, pričakujejo pa precej več od lanskih 7.000 obiskovalcev. Največ, kar 70 odstotkov, jih prihaja iz tujine, zlasti iz Avstrije. Sledijo jim domači gostje.

Marprom je v urejanje Bike parka vložil okoli 100.000 evrov; po odprtju vseh treh prog pa se želijo znova vključiti v sistem Gravity card, v katerem je 18 evropskih bike parkov.