V občini Poljčane so občinski praznik proslavili s številnimi prireditvami in koncerti. Foto: Radio Maribor/Občina Poljčane
V občini Poljčane so občinski praznik proslavili s številnimi prireditvami in koncerti. Foto: Radio Maribor/Občina Poljčane

Poljčane so občina od leta 2007, zgodovina tega kraja pa sega v 2. junij 1846, ko je v Poljčane pripeljal prvi vlak na progi Dunaj-Trst. Ob občinskem prazniku so v maju pripravili številne koncerte in prireditve, osrednja pa je bila sinoči, v petek, 2. junija, ko so podelili priznanja in nagrade. Osrednje priznanje, zahvalno listino, je dobil Vinko Zobec za dolgoletno uspešno delo na področju gasilstva in prizadevnost na vzgojno-izobraževalnem področju. V majhni občini pod Bočem, ki ima od zadnjih lokalnih volitev novo županjo, se trenutno pripravljajo na odprtje urbanega medgeneracijskega parka, kar se bo zgodilo še v tem mesecu.

Zahvalno listino Občine Poljčane so letos podelili Vinku Zobcu. Županja Petra Vrhovnik: "Prejme ga za dolgoletno uspešno delo na področju vzgoje in izobraževanja in prostovoljstvo na področju gasilstva. Zobec je izjemno aktiven tudi na drugih društvenih področjih."

Petra Vrhovnik je ob nastopu funkcije pred dobrega pol leta izpostavila svojo vizijo vrniti občino na zemljevid razvitih. V ta namen so pred dobrim mesecem objavili anketo, v kateri pozivajo občane, da podajo svoje predloge: "Želimo se povezati z občani, ker smo mnenja, da so občani tisti, ki naj soustvarjajo nadaljnji razvoj občine. Zato smo pripravili anketo, ki bo osnova za pripravo strategije razvoja občine Poljčane. Moram povedati, da so se občani že ob prvem pozivu odzvali v velikem številu in oddali veliko pobud."

Trenutno je v občini v ospredju projekt urbanega medgeneracijskega parka, ki ga bodo odprli ta mesec. Park na skoraj tisoč kvadratnih metrih občanom Poljčan in okoličanom ponuja urejen javni prostor, ki spodbuja gibanje in zadrževanje na prostem. "Izvedenih je že bilo veliko medgeneracijskih delavnic, ki so imele zelo dober obisk. Mislim, da so tovrstni družabni dogodki tisto, kar je v preteklosti manjkalo v občini. Tako se bomo občani lažje povezali in lažje soustvarjali prihodnost," je še povedala županja.

Med načrti v občini je tudi ureditev cestne infrastrukture, pripravljajo pa še dokumentacijo za 1. fazo gradnje čistilne naprave.