Na Nadškofijski Karitas Maribor teče adventno božična akcija za otroke v stiski Več luči, več upanja. Z zbranimi sredstvi bodo pomagali tudi njihovim družinam, saj so jih različne stiske pahnile na rob preživetja.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Otrokom iz socialno šibkih družin želijo s primernimi oblikami pomoči omogočiti čim boljše možnosti, da ne bi bili zaradi raznih oblik stisk družine socialno ali kako drugače izključeni ter imeli slabše pogoje pri pridobivanju znanja ali vključevanju v družbo. Predsednik Nadškofijske Karitas Branko Maček: "Tako kot vedno tudi letos ugotavljamo, da so se stiske poglobile vsaj do deset odstotkov, saj je vedno več tistih, ki nas prosijo za pomoč pri plačevanju položnic. Danes pa si prizadevamo, da posebej pomagamo otrokom in vsej njihovi družini. Pomoči so zelo veseli."

Že štiri leta deluje na Nadškofijski Karitas učna pomoč. Njen osnovni namen je zagotoviti varen in odprt prostor, kjer bi učenci z učnimi težavami skupaj s starši razvili takšne odnose, ki bi vzpodbujali otrokovo vedoželjnost in željo po pridobivanju novih znanj. "Zelo smo veseli, da pri učni pomoči sodeluje 23 prostovoljcev in prostovoljk, letos so pomagali devetnajstim otrokom, osnovnošolcem in dijakom."

Pred kratkim so izvedli dobrodelni koncert Klic dobrote: "Pri klicu dobrote se je do zdaj zbralo 330 tisoč evrov, dobrota Slovencev je brezmejna."

Kdor želi pomagati, lahko pošlje SMS s ključno besedo DAR5 NA 1919, svoj dar nakaže na njihov tekoči račun ali jim nameni odstotek dohodnine.