Foto: Radio Maribor/Občina Ruše
Foto: Radio Maribor/Občina Ruše

V središču Ruš - na dvorišču Kmetijske zadruge bo danes znova zaživela lokalna tržnica, ki so jo v občini pogrešali več kot desetletje. Tako imenovani "Ruški plac" bo ponujal bogat izbor domačih lokalnih dobrot, hkrati pa bo tudi prostor, kjer se bodo ljudje srečevali in družili.

Želja Rušanov, da bodo lahko lokalno pridelane izdelke in pridelke kupovali kot nekoč na tržnici, se z današnjim dnem uresničuje. Ideja o obuditvi tržnice je po besedah županje Urške Repolusk tlela kar nekaj časa: "Nekoč smo Rušani že imeli tržnico, zdaj smo jo nekaj let precej pogrešali. Ideja po vzpostavitvi ponovne tržnice je bila pravzaprav tudi moja predvolilna ideja."

Tako imenovani "Ruški plac" bo na za zdaj osmih stojnicah ponujal najrazličnejše izdelke in pridelke okoliških kmetij, napoveduje predsednik Kmetijske zadruge Tomaž Jurše: "Od sadja, zelenjave, mesnih, suhomesnih izdelkov, tudi suha roba in tekstilni izdelki lokalnih šivilj."

Želijo si, da bi tržnica ne le zaživela, pač pa, kot dodaja sogovornik, postala tudi prostor druženja. "Načrtujemo, da bi se tudi več dogodkov tukaj dogajalo, predvsem kakšnih kulinaričnih tudi kakšen kulturni dogodek, da bi popestrili dogajanje na tem našem Ruškem placu," še pravi Jurše.

Tržnica bo za zdaj odprta ob petkih med 13. in 18. uro.