Jelka na osrednjem trgu že čaka na prižig prazničnih luči. Foto: RIC Slovenska Bistrica
Jelka na osrednjem trgu že čaka na prižig prazničnih luči. Foto: RIC Slovenska Bistrica

V Slovenski Bistrici so že postavili jelko na osrednjem trgu, in vse je nared za prižig prazničnih luči, kar se bo zgodilo v ponedeljek, 5. decembra ob 16.45 uri. Sicer pa pripravljajo številne prireditve, od božičnega sejma, koncertov, dogodkov za otroke …

Jelka na osrednjem trgu je postavljena, na prižig čaka dva kilometra lučk na njej. Maksimiljan Tramšek, direktor bistriške Komunale, ki skrbi za praznično osvetlitev mesta, pravi: "Vsako leto pripravimo nekaj novega. Letos bo božična oziroma svetleča krogla na Trgu svobode ob Marijini cerkvi. Na tej bučki je okrog 8 tisoč lučk. Novost pa bodo tudi okrašeni gabri, štirideset jih je, na Partizanski ulici. Letos smo sicer nabavili okrog 20 tisoč novih lučk." Po Bistrici je sicer obešenih tudi okrog dvesto okraskov.

S prižigom praznične razsvetljave v ponedeljek ob 16.45 minut se tudi uradno začenja praznično dogajanje v Slovenski Bistrici, pove Tomaž Pristovnik iz Razvojno-informacijskega centra Slovenska Bistrica: "Tisti dan ob 17. uri se začne otroški program, ko bo otroke v bistriškem gradu obiskal sv. Miklavž. V sredo, 21. decembra, pa začnemo s prazničnem dogajanjem na Trgu svobode. Na božičnem sejmu se bodo predstavili številni ponudniki; ponujali bodo medene izdelke, zelišča, suho sadje, čaje, darilni program, na voljo pa bo tudi gostinska ponudba."

Tudi za otroke v Slovenski Bistrici pripravljajo v prazničnem času številne dogodke.
Tudi za otroke v Slovenski Bistrici pripravljajo v prazničnem času številne dogodke.

Na osrednjem trgu bodo v času med 21. in 31. decembrom nastopili številni glasbeni izvajalci različnih zvrsti, od narodnozabavne glasbe, rocka, popa… Še posebej pestro bo dogajanje za otroke – od že omenjenega Miklavževanja, v času med 13. in 21. decembrom pa bo bistriške šole obiskal dedek Mraz; organizirane pa bodo tudi delavnice in predstave za otroke.

Tudi letos bo silvestrovanje na prostem, ne bo pa ognjemeta. Prav tako se za zdaj v Bistrici še niso odločili za postavitev drsališča na prostem.