Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

Popoldne sta pred medije stopila predsednik nadzornega sveta Elektra Maribor Samo Iršič in začasni prvi mož družbe Jože Hebar, potem ko je nadzorni svet prejšnjo sredo z mesta direktorja uprave razrešil Borisa Soviča, ki je družbo vodil od leta 2012.

Predsednik nadzornega sveta Samo Iršič je povedal, da je bil Boris Sovič razrešen zaradi poslovnih razlogov in da ni več zaposlen v družbi. Na vprašanje o tem, kaj mu očitajo pa je dejal, da v skladu s politiko korporativnega upravljanja tega ne more razkriti, da pa bodo to verjetno razkrile določene institucije v prihodnosti. Iršič je ob tem dejal še, da so nadzorniki niso bili deležni ne političnih ne drugih pritiskov, ampak da so odločali izključno na podlagi dejstev.

Pred medije je stopil tudi začasni predsednik uprave Jože Hebar, ki ga nekateri povezujejo z Novo Slovenijo. Dejal je, da ni član nobene politične stranke, ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca pa da osebno ne pozna. Ob tem je izpostavil, da ga zanima stroka in da so v družbi že začeli z odpravljanjem prepočasnega izdajanja dovoljenj za priključitev malih sončnih elektrarn na omrežje, kar naj bi bil eden od razlogov za Sovičevo razrešitev. Računajo, da bodo večino teh zaostankov, ki naj bi jih bilo veliko, odpravili še letos.