Foto: Prenovljeni prostori VDC Polž v Rušah. Radio Maribor/Vesna Martinec
Foto: Prenovljeni prostori VDC Polž v Rušah. Radio Maribor/Vesna Martinec

V Rušah so slavnostno odprli prenovljene prostore Varstveno delovnega centra Polž. S tem so uporabnikom in zaposlenim zagotovili boljše razmere za delo, druženje in druge dejavnosti. V Varstveno delovnem centru Maribor, katerega del je enota v Rušah, načrtujejo obnove tudi drugih enot.

17 uporabnikov ruške enote VDC Polž je izjemno veselih, ker so zakorakali v nove prostore. Povedali so, da so novi prostori veliko prijetnejši in da se bodo še raje posvečali delu in druženju s prijatelji in zaposlenimi.

Uporabniki prihajajo iz občin Ruše, Selnica ob Dravi in Lovrenc na Pohorju; med petmesečno prenovo so se začasno preselili v prostore zavoda Rast. Obnova je VDC Polž stala 90.000 evrov, pojasnjuje direktorica Jasmina Breznik in dodaja, da je še dodatna sredstva v obnovo vložila Gimnazija in srednja šola za kemijo in farmacijo, ki je lastnica prostorov.

To je najmanjša od njihovih devetih enot in v Rušah deluje že 19 let. Direktorica občinske uprave Katja Markač Hrovatin: "Na Občini Ruše smo zadovoljni in hvaležni, da je leta 2004 prišel k nam VDC Polž in ta prenova jim bo res olajšala vsakdanje delo in bivanje, tako da gre za veliko pridobitev."

Mariborski VDC Polž ima devet enot in 307 uporabnikov. V načrtu imajo nadaljnje obnove; naslednja bo prihodnje leto na vrsti enota v Lenartu.