Na prenovljenem počivališču Polskava-vzhod okrepčevalnica za zdaj še ne deluje. Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Na prenovljenem počivališču Polskava-vzhod okrepčevalnica za zdaj še ne deluje. Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Dars je pred nekaj dnevi na štajerski avtocesti za promet odprl prenovljeno počivališče Polskava-vzhod, proti Mariboru. Dela na počivališču Polskava-zahod, proti Slovenski Bistrici, pa so se začela oktobra lani in naj bi trajala do maja. Gre za dve od dvanajstih malih počivališč na slovenskem avtocestnem križu, ki jih Dars prenavlja in bodo imela enotno podobo.

Mala počivališča, ki jih zdaj obnavljajo po vsej Sloveniji – tudi na Polskavi -, se od velikih razlikujejo po tem, da so namenjena zgolj počitku in nimajo bencinskega servisa ali večje gostinske ponudbe. Vodja službe za nepremičnine na Darsu Maruša Mazovec pojasnjuje, da bodo počivališča imela enotno podobo, med drugim so prijaznejša do uporabnikov osebnih vozil in avtodomov. "Vsa bodo imela oziroma imajo videonadzor, javno razsvetljavo, wi-fi, imajo prostor za rekreacijo, površine za počitek in otroška igrala,..." In dodaja: "Prepovedan je promet za tovorna vozila. V nadaljevanju so predvidena na vsakem malem počivališču tudi štiri električne polnilnice."

Na počivališču so uredili tudi nova igrala. Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Na počivališču so uredili tudi nova igrala. Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Čeprav naj bi bila dela na počivališču Polskava-vzhod končana v začetku jeseni, so se zavlekla in so ga odprli šele pred nekaj dnevi; dela pa še niso v celoti končana oziroma okrepčevalnica še ni urejena. "Dela so se zavlekla zaradi daljših dobavnih rokov materialov in pomanjkanja delovne sile. Počivališče Polskava-vzhod smo odprli za promet 22. decembra. Gostinski objekt še ne deluje, to bo stvar 2. faze. V 1. fazi delujejo sanitarije in avtomati za toplo-hladne napitke," je še povedala vodja službe za nepremičnine na Darsu Maruša Mazovec. Uporaba stranišča je za zdaj brezplačna, v prihodnosti pa bo odločitev o tem prepuščena najemniku počivališč.

Na obnovljena počivališča, tudi na počivališče Polskava-vzhod, ki so ga pred dnevi odprli za promet,  je po novem prepovedan dostop tovornim vozilom. Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Na obnovljena počivališča, tudi na počivališče Polskava-vzhod, ki so ga pred dnevi odprli za promet, je po novem prepovedan dostop tovornim vozilom. Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar