Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič
Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič

V Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica opažajo upad števila potrjeno okuženih na njihovi testirni točki, cepiva za vse prijavljene na cepljenje imajo dovolj, prihodnji ponedeljek pa bodo cepili tudi brez predhodnih prijav.

Število okuženih na območju občine Slovenska Bistrica vztrajno pada, zatrjuje direktorica Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica Urška Sedmak: "Na teden je bilo okuženih nekje 20-22 ljudi." Tudi cepljenje poteka nemoteno, saj imajo trenutno dovolj cepiva za vse, ki se na cepljenje prijavijo: "Cepimo tiste, ki se prijavljajo tekoče oziroma po vrstnem redu prijave. Cepiti pa smo začeli tudi prebolevnike. V tem tednu načrtujemo, da bomo cepili približno 2600 prebivalcev. Prevladovali bodo drugi odmerki cepiva."

V ponedeljek, 14. junija, pa bo v Zdravstvenem domu potekalo tudi cepljenje brez predhodnih prijav. "Cepljenje bo izključno s cepivom AstraZeneca. Potekalo bo od od 7. do 12. ure in od 14. do 19. ure," še pravi Sedmakova.

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je bilo letos v Slovenski Bistrici zaznanih tudi nekaj primerov mišje mrzlice, a Sedmakova pojasnjuje, da je število primerov primerljivo s številom vsakoletnega pojava te bolezni.