Ljudje so letos v predprazničnem času kupovali premišljeno in skromno, to so povedali naključno izbrani sogovorniki pred mariborskimi nakupovalnimi središči. Kljub temu so trgovci zadovoljni - prodali so ogromno copat, nogavic, medu, knjig in drugih manjših izdelkov, ki so lahko lepa darila.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Potrošniki nakupujejo v tem predprazničnem času stvari zase, ob tem pa seveda ne pozabijo na bližnje ali prijatelje, ki so si tudi zaslužili svoje božično darilo. Mnogi se vnaprej odločijo, koliko denarja namenijo za darila in ne kupujejo impulzivno, četudi jih reklame v trgovinah vabijo tudi k temu. "Sama imam limit, ki ga porabim za darila. Tako sem dogovorjena tudi z otroci. Nič kaj več, kot običajno, pokojnine so male, zato nakupujemo skromno. Nekaj malega sem kupil za darila, ampak malo."

Trgovci v Mariboru so z letošnjim izkupičkom zadovoljni: "Najprej je bil Miklavž, potem Božiček, upamo, da bo še do novega leta en val nakupov. Skodelice so vse šle, tudi darilne vrečke. Grejo knjige, od otroških do romanov, enciklopedij."

Trgovske police so, kljub predbožični nakupovalni mrzlici, še vedno kar dobro založene, in čakajo tudi tiste, ki se bodo po nakupih odpravili v zadnjem trenutku.