Veseli pustni čas prinaša pisano dogajanje tudi v središče Maribora, kjer so se na Trgu svobode že dopoldan zbrale maske od vsepovsod. Gre za že 65. pustno rajanje, ki ga organizira Zveza prijateljev mladine Maribor, mlajši pustni navdušenci so rajali s čarovnikom Grego in kurenti, pa tudi popoldan bo veselo, ko se bodo med 15.30 in 18.30 družile maske vseh starosti. Najboljše maske bodo tudi nagradili.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Na Trgu svobode v Mariboru so se vesele maškare zbrale že dopoldan, pridružil se jim je čarovnik Grega in kurenti. "Pust nam pomeni predvsem druženje, povezovanje in zabavo. Včasih, ko so bile zime bolj trde do nas, je pomenil prehod v pomlad, danes pa nas poveže v nečem prijetnem. Pust pa ni namenjen samo mlajšim, v pustu zelo uživamo tudi starejši, ko lahko izživimo tudi kakšne skrite sanje," pove Mateja Koler, koordinatorka dejavnosti na terenu v Zvezi prijateljev mladine Maribor.

Nace se je našemil v črnega panterja iz Superjunakov: "Našemil sem se v superjunaka, ker pomaga drugim in premaga tudi zlobne." Vid je danes psiček Dalmatinec. Kaj ima na sebi:"Na sebi imam pike, saj sem kužek dalmatinec. Na glavi imam tudi pikasto kapo."

Vzgojiteljica Melita pa je povedala: "Smo otroci in vzgojiteljice iz vrtca Studenci Maribor, enota Iztokova in odločili smo se, da gremo na fašenk v Maribor. Otroci so se našemili v stoenega dalmatinca, midve z vzgojiteljico pa sva Cruelli, in sva lahko danes, ko je fašenk, tudi malo zlobni."

Tamara se je našemila v kraljico: "V roki imam čarobno paličico, na glavi pa imam rog."

Ne glede na to, v kaj so se našemili otroci je seveda poglavitno, da so se zabavali, naplesali in pregnali slabo vreme in zimo.