Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Mariborska občina z razpisoma išče izvajalce, ki bodo dokončali dela v severnem in južnem podtribunju stadiona Ljudski vrt. Med zadnjo večjo obnovo pred dobrimi desetimi leti, ko so zgradili večino sedanjih tribun, prostorov pod njimi namreč niso dokončali.

V severnem podtribunju so gradbena dela že končali, občina pa zdaj med šestimi ponudniki izbira tistega, ki bo prostore opremil s pohištvom. Namenjeni bodo predvsem potrebam nogometnih ekip na članskem in mladinskem nivoju ter prostorom upravljalca, pravi direktor javnega zavoda Športni objekti Maribor Tadej Mežnar.

Južno podtribunje pa bo namenjeno tržni dejavnosti. Občina išče izvajalca gradbenih, obrtniških in inštalacijskih del, ki bo prostore funkcionalno usposobil za oddajo v najem. Prostori bodo namenjeni gostinski dejavnosti, trgovini in pogostitvi VIP gostov.

Projekta bosta občino skupno stala okoli 300.000 evrov. Še letos pa bi lahko začeli obnovo močno dotrajane skoraj 60 let stare zahodne tribune, ki ne ustreza več najsodobnejšim standardom. Razpis za obnovo spomeniško zaščitene tribune bodo objavili še ta mesec, obljubljajo na mariborski občini.