Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Z odprtjem novih prostorov je tudi uradno končana selitev iz centra mesta, kjer so poslovali do zdaj. Odločitev za gradnjo je bila sprejeta leta 2019, izpeljana pa je bil v preteklih dveh letih. Vrednost nove zgradbe pa je dobrih 20 milijonov evrov.

Sam projekt pa je predvsem za Maribor tudi neke vrste zagotovilo, da nekdanja Zavarovalnica Maribor, zdaj imenovana Zavarovalnica Sava, ostaja v Mariboru. Predsednik uprave Jošt Dolničar: "Resnično smo ponosni, da smo uspeli v kratkem času dveh let tukaj v Mariboru zgraditi novo veliko poslovno stavbo. In zdaj v tem novem objektu že dela približno 450 ljudi." Mariborski župan Saša Arsenovič je temu dodal: "Zelo sem vesel te nove pridobitve in predvsem ohranitve delovnih mest v Mariboru. Verjamem, da bomo v prihodnje našli še veliko sinergij."

Zavarovalnica Sava sicer po celotni Sloveniji zaposluje približno 1050 oseb, nova stavba pa naj bi jim omogočila, da bodo zaposlili še dodaten kader predvsem s področij informacijskih tehnologij in matematike.