Ljudska Univerza Slovenska Bistrica vabi k vpisu v svoje programe. Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Ljudska Univerza Slovenska Bistrica vabi k vpisu v svoje programe. Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Na Ljudski univerzi Slovenska Bistrica vabijo k vpisu tako v program osnovne šole kot tudi v programe srednje šole. Sicer pa je novost ta, da je pod njihovo okrilje prešel bistriški Center za starejše Metulj.

Kot pravi direktorica Ljudske univerze Slovenska Bistrica Brigita Kruder, vpisujejo v osnovno šolo za odrasle, ki je brezplačna in namenjena vsem, ki je še niso končali. "Vpisujemo tudi v programe srednje šole, ti pa so plačljivi – gre za izobraževanje za poklice ekonomski tehnik, trgovec in strojni tehnik. Izvajamo tudi najrazličnejše tečaje."

Sicer pa je to poletje slovenskobistriška univerza v celoti prevzela upravljanje Centra za starejše Metulj. Koordinatorica projektov Vinka Kunstek pravi, da organizirajo redne tedenske aktivnosti, kot so telovadba, igranje kart, plesne in pevske vaje, namizni tenis, pikado in tudi čajanko: "Skupine so odprtega tipa, vključi se lahko, kdor hoče. Imamo tudi pohode, izlete, ..."

V okviru Metulja organizirajo tudi brezplačne prevoze za starejše, imenovane Metuljček. "Prevozi so namenjeni starejšim občanom, ki nimajo možnosti lastnega prevoza ali prevoza svojih bližnjih in so starejši od 65 let. Storitev je prednostno namenjena prevozom do zdravnika, do zdravstvenih storitev, pošte, banke, tudi trgovine, je še povedala sogovornica.