Obnovljena športna dvorana v Slovenski Bistrici je pred dnevi pridobila uporabno dovoljenje. Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Obnovljena športna dvorana v Slovenski Bistrici je pred dnevi pridobila uporabno dovoljenje. Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Tudi v občini Slovenska Bistrica so se to poletje lotili nujno potrebnih investicij v šolah in vrtcih. Največja pridobitev je gotovo obnovljena športna dvorana ob Osnovni šoli Pohorskega odreda, ki je pred nekaj dnevi pridobila uporabno dovoljenje in v kateri bodo šolarji predvidoma še ta teden začeli pouk telovadbe.

Obnova športne dvorane v Slovenski Bistrici - obnove so se lotili že lani - je praktično končana. Vrednost naložbe je dobre tri milijone in pol evrov. S prenovljeno dvorano bo zagotovljena kakovostnejša izvedba športnih aktivnosti v občini in športne vzgoje osnovnošolcev. Ravnateljica Osnovne šole Pohorskega odreda Tatjana Pufič: "To pomeni, da bodo vsi naši učenci vseh oddelkov lahko imeli vse ure športa v športni dvorani. Do zdaj zaradi pomanjkanja prostora to ni bilo mogoče, tako da smo kombinirali. Res smo presrečni, prenovljena dvorana nam omogoča optimalne prostorske pogoje za nemoteno delo na športnem področju."

V občini so sicer izvedli še nekaj manjših investicij. Slovenskobistriški župan Ivan Žagar pojasnjuje, da je največ del bilo opravljenih na Osnovni šoli na Črešnjevcu: "Tam gre za obnovo sanitarij in jedilnice. V vrtcu Leskovec, ki sodi pod OŠ na Črešnjevcu, je bila obnovljena igralnica. Sanirana je bila tudi kanalizacija v glasbeni šoli."

Na OŠ Šmartno na Pohorju, kjer ima prostore tudi tamkajšnji vrtec, pa so prenovili streho in igrišče: "V Šmarskem vrtcu so bile potrebe po novem oddelku. Ker v sklopu šole to ni bilo mogoče urediti, smo oddelek začasno uredili v stari pošti." Kot še dodaja župan občine Slovenska Bistrica Ivan Žagar, je Osnovna šola Šmartno na Pohorju še zadnja v nizu šol v občini, potrebna temeljite obnove, za kar pa že pripravljajo potrebno dokumentacijo.