Slovenskobistriški gasilci bodo dobili novo in prepotrebno gasilsko vozilo z dvižno košaro. Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Slovenskobistriški gasilci bodo dobili novo in prepotrebno gasilsko vozilo z dvižno košaro. Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Slovenskobistriški gasilci bodo dobili novo in prepotrebno gasilsko vozilo z dvižno košaro, saj je zdajšnje staro že skoraj 40 let. Občina je za ta namen v letošnjem proračunu že rezervirala sredstva in pred dnevi z dobaviteljem podjetjem Rosenbauer iz Gornje Radgone podpisala pogodbo.

Župan občine Slovenska Bistrica Ivan Žagar je pred kratkim s podjetjem Rosenbauer iz Gornje Radgone podpisal pogodbo o izdelavi in dobavi novega gasilskega vozila za gašenje in reševanje z višin: "Vrednost investicije je dobrih 700 tisoč evrov; pri tej investiciji sodeluje tudi Občina Oplotnica in Uprava za zaščito in reševanje."

Vozilo bo moderno in opremljeno z vso potrebno opremo za učinkovito gašenje objektov v višjih etažah, objektov z večjo površino ter za reševanje z višin. Za taka vozila, nam je pojasnil direktor podjetja Rosenbauer Marjan Cvikl, pa so potrebni visoki varnostni standardi z ustreznimi certifikati ter "elektronika, ki omogoča bolj prijazno uporabo pri samih uporabnikih. Treba je tudi redno servisirati in vzdrževati, podobno kotr dvigala."

Z novim gasilskim vozilom s košaro, ki se bo v višino lahko dvignila do 35 m, in pregibnim lestvenikom bodo bistriški gasilci lahko učinkovito izvajali ukrepe požarne varnosti, zaščite in reševanja ter prispevalo k večji varnosti prebivalcev in premoženja na območju občine Slovenska Bistrica in Oplotnica.