Projekt Šolar na smuči je učence tudi letos popeljal na bele strmine, - na Roglo, Krvavec, Cerkno, Gače in mariborsko Pohorje. Organizatorje zelo veseli, da se projekta množično udeležujejo otroci iz vse Slovenije, tudi iz krajev, kjer smučanje ni tako razširjeno.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Gre za pravilno uvajanje otrok v gibanje na snegu in za spodbujanje varnosti na smučeh. Akciji Šolar na smuči, ki traja že sedmo leto, se je letos pridružilo kar 3000 otrok. Roman Šturm iz Smučarske zveze Slovenije: "Smučišče je kot cestišče, na katerem se odvija promet različnih uporabnikov, zato je prav da že pri prvih korakih otroci spoznajo vedenjska pravila na smučiščih."

Pri projektu sodeluje tudi policija, saj je glavni cilj varnost na smučišču, pove Alojz Sladič:
"Letošnja statistika nesreč kaže, da se je zgodilo 97 nesreč na smučišču, od tega polovica hujših."
V polovici hudih nesreč pa so udeleženi ravno otroci.

Ambasador projekta Jure Košir: "Me veseli, da v projektu uspemo dobiti na sneg otroke, ki se še niso spoznali z alpskim smučanjem," otroci v teh letih pa so zelo učljivi in se tehnik vožnje in zaustavljanja na smučeh hitro naučijo, dodaja Jure Košir.

"Rad smučam s prijatelji, in radi si pomagamo med sabo, če kdo pade. Zelo je fajn, sploh da je sneg in lahko smučamo." pa so povedali učenci in učenke iz Trbovelj, tudi udeleženci projekta Šolar na smuči.