Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Mariborski mestni svetniki se bodo popoldne sestali na šesti redni seji. Tem, ki so v zadnjem času najbolj odmevale, kot so ustanovitev javnega holdinga in še enega podžupanskega mesta ter uskladitev pogrebne dejavnosti z zakonodajo, na današnjem dnevnem redu ni. Bodo pa med drugim govorili o zvišanju najemnin za tržna stanovanja Stanovanjskega sklada in o zadolževanju Marproma.

Javni medobčinski stanovanjski sklad Maribor je z mariborsko občino uskladil poslovno finančni načrt. Začeli bodo 1,4-milijonsko energetsko obnovo stanovanj v Engelsovi ulici, oddali bodo 50 neprofitnih stanovanj in zvišali najemnino za tržna stanovanja. Zaradi priprave nove metodologije prodaje stanovanj dražbe ne bodo izvedli, zato bodo leto predvidoma sklenili s 326 tisočaki minusa.

Svetniki bodo potrjevali tudi 1,6 milijona vredno prodajo 14 in pol odstotnega deleža v avtobusnem podjetju Arriva Štajerska in se seznanili s strateško karto zvočne onesnaženosti. Župan Saša Arsenovič ob tem napoveduje prepoved vožnje medkrajevnih avtobusov skozi mestno središče in ustavljanje turističnih avtobusov na Gregorčičevi ob gradu.

Svetniki pa bodo govorili tudi o nakupu več kot milijon evrov vrednih stanovanjskih parcel na Pobrežju, se seznanili z varnostnim položajem in govorili o delovni uspešnosti direktorjev javnih zavodov. Župan ob tem dodaja, da se trudi uskladiti tudi odlok o ustanovitvi javnega holdinga, a ga bo uvrstil na sredino izredno sejo.