Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Zavod za turizem Maribor–Pohorje želi oživiti mestne ulice in trge, zato bo letos finančno podprl 9 organizatorjev prireditev.

Z razpisom so iskali prireditve, ki bi se ponovile večkrat, tudi zunaj glavne turistične sezone. Želeli so, da bi bile oglaševane tudi v tujini, okolju prijazne in da bi se dogajale na različnih lokacijah v mestu, pravi predstavnica zavoda :

"Glede na to, da nismo razdelilii vseh predvidenih sredstev, smo razmišljali, ali so bili naši pogoji prezahtevni. Takšen razpis smo namreč naredili prvič. Komisija se je nato odločila, da bo kriterije znižala, zato so dobili sredstva vsi, ki so se prijavili."

Kljub naknadnemu spreminjanju razpisnih pogojev Juhartova pravi, da pritožb ni bilo. Dobrih 25 tisoč evrov si bodo razdelili rokodelski sejem ArtMar, prireditve v Poštni ulici, glasbeni program na Grajskem trgu, kulinarični festival Street Food Market, sprehodi po skritih kotičkih mesta Živega mesta, mestna plaža Univerzitetne športne zveze, projekt Odtisni Maribor Društva Hiša in festival Jazz'ma Mlade, nekaj denarja pa so namenili tudi že končanemu Štajerskemu sejmu. Vsi prijavitelji prihajajo iz Maribora, dodaja Juhartova:

"V razpisu smo zahtevali, da se morajo dogodki odvijati v Mestni občini Maribor, ampak prijavili bi se lahko organizatorji tudi od drugod. Nanje računamo morda že prihodnje leto."

Želijo, da bi bili dogodki privlačni ne samo za domačine temveč tudi za turiste.

Prejemniki sredstev:

Vlagatelj:Dodeljen znesek (v EUR):
Društvo Hiša1.045,00

MKC

2.000,00
Poštna ulica3.500,00
Artmar2.375,00
Pametna agencija3.500,00
Faktum Event3.500,00
Univerzitetna športna zveza2.800,00
Grajski trg3.500,00
Živo mesto3.155,00
SKUPAJ:25.375,00