Foto: BoBo
Foto: BoBo

V mariborskem univerzitetnem kliničnem centru so bogatejši za še en klinični naziv. Ministrstvo za zdravje ga je podelilo oddelku za otorinolaringologijo in maksilofacialno kirurgijo.

Na podeljeni naziv so na oddelku kot v vodstvu mariborske bolnišnice zelo ponosni, saj je bilo za ta dosežek potrebnih veliko prizadevanj zaposlenih na tem oddelku, ki so sledili svojim idealom. "Naziv prinaša potrditev njihove visoke strokovnosti in znanstveno raziskovalnega dela, seveda pa je bilo za dosego naziva potrebno zadostiti še mnogim drugim pogojem," pravi predstojnik oddelka Boštjan Lanišnik.

Na mariborski otorinolaringologiji že dolgo opravljajo najzahtevnejše posege in na zdravljenje v tujino napotijo le malo bolnikov oziroma zgolj tiste z najredkejšo patologijo. V slovenski prostor so tudi vpeljali nekatere nove metode in so danes nasploh eden najboljših oddelkov oziroma klinik izven slovenskih meja.

Po besedah namestnika predstojnika oddelka Janez Rebola so njihovo delo skozi čas približali evropskim standardom, izzivi pa ostajajo za vnaprej, saj želijo še naprej slediti aktualnostim na tem strokovnem področju. Pri tem, da na oddelku ambulantno letno pregledajo več kot 35 tisoč bolnikov, hospitalno pa jih zdravijo in operirajo kakšnih 2500, sodelujejo tudi z drugimi klinikami doma in v tujini. Sicer pa bo naziv klinika omogočil tudi še večjo prepoznavnost in samostojnost.