Upravna enota Slovenska Bistrica se seli v nove prostore, v obnovljeno staro osnovno šolo. Pomembna pridobitev bo tudi dostop do invalide. Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Upravna enota Slovenska Bistrica se seli v nove prostore, v obnovljeno staro osnovno šolo. Pomembna pridobitev bo tudi dostop do invalide. Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Jutri, v četrtek, in v petek bo potekala selitev Upravne enote Slovenska Bistrica iz občinske stavbe, kjer poleg Okrajnega sodišča domuje tudi občinska uprava, na novo lokacijo. Preselila se bo v bližnjo stavbo, staro osnovno šolo, ki jo je občina obnovila in jo daje v brezplačni najem upravni enoti. V času selitve bo nekoliko oteženo poslovanje s strankami.

Na novi lokaciji začenjajo poslovati v petek

Kot pojasnjuje načelnik bistriške upravne enote Emil Trontelj, so za selitev izbrali jutrišnji dan, ker ob četrtkih edini dan v tednu ni uradnih ur: "Bo pa kljub temu mogoče na stari lokaciji oddati vlogo, pri čemer pa bo plačilo upravne takse mogoče samo v gotovini. Strankam bo omogočeno tudi pridobivanje osnovnih informacij na telefonski številki 040/252-428. Na novi lokaciji začenjamo poslovati v petek, 9. decembra, vendar se lahko pojavijo težave, predvsem pri delovanju informacijske tehnologije, kar lahko upočasni naše delo. Strankam zato priporočamo, da zadeve urejajo po tem datumu ali pa obiščejo naše krajevne urade v Poljčanah in Oplotnici. Vsekakor pa ljudi prosimo za razumevanje in strpnost."

Novi prostori Upravne enote Slovenska Bistrica Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Novi prostori Upravne enote Slovenska Bistrica Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Trontelj še dodaja, da bodo novi prostori pomembna pridobitev tako za uporabnike upravnih storitev kot tudi za zaposlene: "Vedeti je treba, da smo vrsto let poslovali v treh različnih objektih, takšno stanje je bilo neustrezno z več vidikov. Novi prostori bodo omogočili učinkovite delovne procese, potrebni nivo zasebnosti za stranke, ustrezno delovno okolje za zaposlene in dostop za invalide oziroma gibalno ovirane osebe."

Občina daje stavbo upravni enoti v brezplačni najem

Staro osnovno šolo, kamor se bo selila upravna enota, je obnovila občina Slovenska Bistrica. Direktor bistriške občinske uprave Branko Žnidar: "Sam objekt je bil v celoti renoviran, gre za objekt v velikosti cca. 1100 kvadratnih metrov, investicija pa je vredna 1,8 milijonov evrov. Uporabno dovoljenje je bilo pridobljeno konec maja letos. Financirali smo iz proračuna občine Slovenska Bistrica. Med našo občino in Ministrstvom za javno upravo je prišlo do dogovora o brezplačnem najemu v zameno za sprostitev dela zemljišč v podjetniški coni."

Prostore, ki bodo po izselitvi upravne enote ostali prazni, pa bo občina uporabila za svoje potrebe.