Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

Potem ko se bo predvidoma to soboto začela smučarska sezona na Mariborskem Pohorju, pa lahko rekreacije željni že od septembra oz. oktobra plavajo v mariborskem kopališču Pristan in drsajo v Ledni dvorani.

Pristan letos obiskalo že več kot 30 tisoč kopalcev

Pokrito kopališče Pristan je vrata nove kopalne sezone znova odprlo 11. septembra, potem ko konec junija vsako leto prepusti prostor poletnemu kopališču Mariborski otok. Z obiskom so v letošnjem letu zadovoljni, saj je ta precej boljši kot lani, pravi vodja kopališč pri občinskemu podjetju Šport Maribor Matej Pungartnik: »Lansko leto, ko je na začetku leta še potekala prenova kopališča, smo našteli dobrih 20 tisoč kopalcev, letos do zdaj že nekaj več kot 31 tisoč.« Največ obiskovalcev kupi klasično karto, za plavalce je zanimiva tudi jutranja karta, še pojasnjuje Pungartnik.

V Ledni dvorani nekaj novosti za drsalce

Oktobra pa so v mariborski Ledni dvorani začeli aktualno sezono rekreativnega drsanja. Obisk je na ravni lanskega, pravi vodja dvorane Tomi Prosnik, se pa zdaj, ko je hladneje, ta povečuje. Ob sredah popoldne in čez vikend, to je v štirih terminih, ki so na voljo za rekreativno drsanje, naštejejo okoli sto drsalcev na dan, ob petkih zvečer, ko že tri desetletja poteka t. i. disco drsanje, pa se na ledeni ploskvi zbere tudi več kot 300 obiskovalcev. Prosnik pojasnjuje, da so v tej sezoni uredili novi LED-zaslon, dodatne luči, nabavili nove drsalne pripomočke in 200 novih drsalk.

Kopališče Pristan bo med prazniki zaprto 24. popoldne, 25. in 31. decembra ter 1. januarja, v Ledni dvorani pa bodo med novoletnimi počitnicami omogočili dodatne termine za rekreativne drsalce.