Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Mreženjski brunch v poslovni Coni Tezno. Foto: Marko Pigac

povežejo direktorje, vodje, menedžerje in vse, ki jih vodenje zanima.

Na okrogli mizi o voditeljstvu z direktorji, na kateri so sodelovali Branko Kamenšek, direktor LEK veterina, Olga Belec, državna sekretarka v uradu za Slovence v zamejstvu in lastnica hotela Diana, Gorazd Bende, direktor Poslovne cone Tezno, Simona Mandl, center menedžerka Europarka Maribor in Gregor Rajšp, direktor HRM Mercator in predsednik Kadrovske zveze Slovenije, so spregovorili o obstoječih možnostih povezovanja in iskanja sinergij, o vključevanju gospodarstva v predvolilne teme, pa tudi o dobrem upravljanju z ljudmi.

Kot častna govornica je udeležence pozdravila podpredsednica vlade in ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek in podprla tovrstne povezovalne dogodke. V luči delovanja ministrstva pa spregovorila o pomembnosti primerne cestne in železniške infrastrukute ter oskrbe z energijo, tudi za podjetja. Maribor namreč leži na pomembnem prometnem stičišču z lahko cestno dostopnostjo do pomembnih slovenskih in evropskih točk. Bratuškova je pohvalila delovanje Cone Tezno, kjer deluje več kot 200 podjetij in katera zaposluje več kot 4 tisoč ljudi in poudarila, da zaradi spodbudne podjetniške klime nastajajo nove možnosti za razvoj.

Poslovno mreženjski brunch so organizirali Poslovna cona Tezno, revija Direktor in podjetje Evra,Simona Lobnik Ambrožič,direktorica agencije EVRA in odgovorna urednica Revije Direktor je ob dogodku dejala: »Člani skupne projektne skupine Poslovne Cone Tezno in našega podjetja EVRA in Revije DIREKTOR ocenjujemo, da je prvo Poslovno mreženje in brunch za direktorje odlično uspelo. Prijetno smo bili presenečeni tako nad odzivom vodilnih gospodarstvenikov mesta in regije kot odzivnostjo novoizvoljenih županov ter županskih kandidatov. Dogodek so prepoznali kot odločen korak v smeri povezovanja podjetij, gospodarskih subjektov in politične sfere, ki morajo delovati z roko v roki. Prevečkrat namreč pozabimo, da je logika omenjene sinergije zelo preprosta: politika naj gospodarstvu omogoča čim boljše pogoje za delo, gospodarstvo pa bo Sloveniji in njenim državljanom dobre rezultate vračalo v obliki davkov, s tem pa splošnega dviga blagostanja za vse nas«. Zaradi dobrega odziva bodo organizatorji nadaljevali z rednimi srečanji.