Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Mariborska občina bo v Poslovno proizvodni coni Tezno zgradila novo cesto z vso pripadajočo infrastrukturo. S tem bodo zemljišča ob njej postala primerna za nove proizvodne in skladiščne prostore in se zanja že zanimajo potencialni investitorji. Pridobitev za Cono bo tudi nov podvoz Ledina na Teznu, ki bo cono odprl proti zahodu.

Naložba v cesto K5-K8 v Coni Tezno bo Mariboru prinesla več novih investitorjev, je prepričan podžupan Samo Peter Medved: "Pogosto je slišati, da v Mariboru primanjkuje komunalno opremljenih zemljišč, s to investicijo pa jih bomo zagotovili."

240 metrov dolgo cesto bodo zgradili še letos in bo potekala južno od Perhavčeve ulice na severu, do makadamske javne poti na jugu. Ob 19 metrov široki dvopasovnici bodo uredili tudi pločnik s kolesarsko stezo in zelenico ter na celotni trasi tudi vso komunalno infrastrukturo.

S tem bodo uredili dostop do več kot 3,5 hektarja zemljišč za gradnjo proizvodnih, skladiščnih in poslovnih prostorov z urejenim priključkom na sodobno javno komunalno infrastrukturo.
Da se za ta zemljišča že zanimajo investitorji, je potrdil direktor Cone Tezno Gorazd Bende: "Nekaj investitorjev je že potrdilo svoj interes za ta zemljišča s soglasjem. Ne gre le za 3,5 hektarja zemljišč, v drugem koraku bi jih tukaj lahko zagotovili kar 5 hektarjev."

Gradnje ceste se bo začela v prihodnjih mesecih, pred tem bodo morali odstraniti veliko količino odpadkov, tudi gradbenih, ki so se nabrali na tem območju. Investicija bo stala 1,6 milijona evrov, od tega je občina pridobila 1,3 milijona evropskih in državnih sredstev. Pomembna pridobitev za cono Tezno, v kateri na območju nekdanje Tovarne avtomobilov Maribor deluje več kot 200 podjetij, pa bo tudi projekt gradnje podvoza Ledina na Teznu v prihodnjih letih, ki bo cono odprl tudi proti zahodu. Gre za naložbo občine in DRI-ja, ki vključuje tudi povezovalno cesto do glavne prometnice skozi Cono Tezno.