Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

Danes ob 17. uri bo v kino dvorani gradu Rače nastop učencev inštrumentalne igre pod vodstvom Katje Lovrenčič, ki se je pri učenju najmlajših v preteklosti že večkrat zelo izkazala. »Delo Katje Lovrenčič je vidno že nekaj časa, vzgojila je že nekaj generacij glasbenikov, danes se nam bodo predstavili najmlajši. Prepričan sem, da bo zanimiv dogodek za starše, babice in dedke, pa tudi vsi drugi so prisrčno vabljeni,« pravi župan občine Rače Fram Branko Ledinek.

Tudi drugi decembrski dnevi bodo v tej občini pisani in veseli: »Seveda pa vsi z veseljem pričakujemo božička in dedka Mraza, oba lahko potrkata na naša vrata.«

Darilo za občane so seveda prireditve, ki jih pripravljajo KUD Rače in župnija Svetega Jožeta Delavca Rače, KUD Sp. in Zg. Gorica, pa tudi prostovoljno gasilsko društvo Podova in Rekreacijsko društvo Brezula.

»V soboto in nedeljo bo med 9. uro in 17. uro popoldan vrsta prireditev, tudi za najmlajše,« še dodaja župan. V soboto in nedeljo bodo tudi božični sejem, božični koncert in vožnja s kočijo, rajanje s čarovnikom Gregom pa tudi kino in gledališke predstave. Prireditve se bodo končale na Silvestrovo, s tradicionalnim silvestrovanjem na prostem in ognjemetom.