Pa so tu zimske počitnice, četudi so najmlajši šolarji po večmesečnem premoru šele pred tremi tedni spet zakorakali v šolske klopi. Letošnje počitnice bo zaznamoval pust in Zveza prijateljev mladine Maribor pripravlja veselo fotografiranje pustnih mask na foto točki na Glavnem trgu, seveda ob upoštevanju varnostnih ukrepov.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik


Otroci se veselijo šolskih počitnic, obenem pa so bili zadovoljni, da so spet v razredu s svojimi sošolci, sošolkami in učiteljicami. »Šli bomo smučat na Krvavec in sankat na Pohorje. S prijatelji se bomo igrali skrivalnice. Veselim se pusta.«

Otroci naj počitnice izkoristijo v čim večji možni meri, pravi ravnateljica osnovne šole Janka Padežnika Maribor Sonja Filipič: »Tako kot že do zdaj, naj bodo čim več zunaj, se igrajo in gibajo.« Ob tem pa naj ne pozabijo čisto na šolo: »Kakšno urico na dan že lahko posvetijo tudi pripravi na učenje, ki se bo v polni meri začelo po koncu počitnic.«

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Šolarji se veselijo tudi pusta. Tadeja Dobaj iz Zveze prijateljev mladine Maribor:
»Na pustni torek bosta na Glavnem trgu postavljeni dve foto točki, dve foto šemi, kjer se bodo maškare lahko fotografirale, prisotna pa bo tudi strokovna žirija.« Najboljše maske pa bodo nagradili.

Ustvarjanja v Domu ustvarjalnosti mladih sicer ne bo, si bodo pa mladi ustvarjalci lahko pomagali s spletnimi delavnicami, ki jih zanje pripravljajo na Zvezi prijateljev mladine.