Foto: BoBo
Foto: BoBo

Mariborski župan Saša Arsenovič in podžupan Samo Peter Medved sta ta teden obiskala Krajevno skupnost Malečnik Ruperče in Mestno četrt Ivan Cankar.

Postavitev brvi ob Malečniškem mostu

»Rešujemo vprašanje odlagališča nevarnih odpadkov v Metavi«, je po sestanku dejal predsednik sveta Krajevne skupnosti Malečnik Ruperče Jožef Škof. Ob tem je naznanil, da je letošnji proračun za krajevno skupnost rekorden. Župan Saša Arsenovič je ob urejanju kanalizacije in cest v krajevni skupnosti najavil tudi postavitev brvi ob Malečniškem mostu, ki bo segala od nekdanje Svile, preko Meljskega jezu na drugo stran. »To bo omogočilo varnejši prehod kot bo v bodoče mogoč na obnovljenem Malečniškem mostu. Dolgoročno bosta za prečkanje tako na voljo dve opciji – ali na deljenem prostoru na cestišču, kjer bo kolesar imel prednost, ali preko brvi,« je napovedal Arsenovič in dodal, da bo ta lokacija tudi končna oz. izhodiščna točka Dravske promenade, ki bo segala do Mariborskega otoka.

Plinovod v Počehovi, igrala …

Župan in podžupan sta obiskala še Mestno četrt Ivan Cankar. Predstavniki skupnosti so izpostavili problematiko plinifikacije, preplastitve cest in razvoja turizma, tudi rekreacijskih površin. V četrti manjka otroških igral, zato jih bodo kmalu uredili, je po obisku napovedal predsednik sveta četrti Saša Kovačev. Arsenovič je po sestanku izpostavil, da so aktivno pristopili tudi k ureditvi plinovoda v Počehovi, če bo mogoče, že prihodnje leto. Ena od težav v mestni četrti je še slaba razsvetljava. »Glede na to, da naj bi še letos začeli z zamenjavo starih svetilk z novimi, smo prosili krajevno skupnost, da javijo, kje vse luči ni, tako da bo projekt prenove razsvetljave čim bolj usklajen,« je dejal župan. Vodstvi občine in četrti sta se dotaknili tudi razvoja turizma in rekreacije v tem delu mesta, kjer je osrednji projekt ureditev griča Piramida v povezavi s Tremi ribniki v mestnem parku. Župan je dejal, da so blizu rešitve lastniških vprašanj tega območja. Ker je tudi Tomšičev drevored slabo vzdrževan, so se dogovorili, da bodo pred preplastitvijo tamkajšnje ceste uredili še kanalizacijo, kar naj bi se zgodilo najkasneje do leta 2023.

Z omenjenima obiskoma je vodstvo občine tudi zaključilo obiske mestnih četrti in krajevnih skupnosti.