Foto: Boštjan Lah/Lutkovno gledališče Maribor
Foto: Boštjan Lah/Lutkovno gledališče Maribor

V Lutkovnem gledališču Maribor bodo drevi uprizorili prvo lutkovno premiero nove gledališke sezone. Predstava Možiček žebljiček pisatelja Lojzeta Kovačiča je nastala v sodelovanju s Hišo otrok in umetnosti Ljubljana.

Lutkovno predstavo Možiček žebljiček Lojzeta Kovačiča, priznanega pisatelja, ki je ustvarjal tudi za najmlajše, je na oder postavila Jelena Sitar Cvetko. Kovačič je bil izjemen avtor, bil je blizu sodobnemu lutkovnemu razmišljanju in občutenju, pravi režiserka, ki je iz pisateljeve avtobiografske zbirke Zgodbe iz mesta Rič-Rač iz leta 1962 izbrala sedem zgodbic.

V predstavi igrajo Danilo Trstenjak, Gregor Prah in Andraž Jug, ki uporabljajo namizne lutke in igrače. Dogajanje dopolnjuje glasba Igorja Cvetka, pa improvizirano žvižganje in posnemanje bobnov v živo, pri čemer je igralski ekipi pomagal Žiga Žmavc. Likovno podobo predstave je oblikoval znani hrvaški ustvarjalec Svjetlan Junaković, čigar razstavo ilustracij bodo odprli pred drevišnjo premiero v razstavišču Lutkovnega gledališča Maribor.