Foto: Radio Maribor/Rajzefiberbiro
Foto: Radio Maribor/Rajzefiberbiro

Če ste radovedni, in iščete skrite kotičke Maribora, vas zanimajo njegovi prebivalci in njihove zgodbe, potem je Festival sprehodov, ki se začenja danes, namenjen prav vam.

Festival pripravlja ekipa biroja Rajzefiber, ki v Mariboru že nekaj časa organizira urbane sprehode zunaj običajnih turističnih poti. S sprehodi boste odkrivali zaprašene kotičke in neizpovedane zgodbe mesta, predstavili vam bodo večplastnost Maribora, njegov srednjeveški in meščanski obraz ter močno industrijsko in delavsko zapuščino, pa tudi njegovo kreativno urbanost.

Zaradi letošnjih posebnih razmer so morali organizatorji festival, ki so ga načrtovali za marec, prestaviti na jesen, pravi Katja Beck Kos iz Rajzefiber biroja Zdaj pa smo zelo veseli, da smo zbrali še več sprehodov, ki jih ponujamo v naslednjih 10-ih dneh.»

Foto: Radio Maribor/Rajzefiberbiro
Foto: Radio Maribor/Rajzefiberbiro

Rajzefirbci s tretjim Festivalom sprehodov niso želeli "odkrivati tople vode", format festivala ostaja podoben lanskemu. Več kot 50 različnih sprehodov so pripravili med 25. septembrom in 4. oktobrom, teme sprehodov pa bodo tako pisane in raznolike, kot je pisano in raznoliko mesto, ki se ga sicer -neupravičeno - drži sloves sivega odtenka.

Sprehodi se bodo nadaljevali še v festivalske večere, na katerih bodo govorili o različnih temah, povezanih z mestom, z njegovo preteklostjo in prihodnostjo, in tako pokazali, da Maribor še zdaleč ni "gotof".

Prej nasprotno. Maribor je prihodnost. Samo najti jo mora. V skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje organizatorji obiskovalce Festivala sprehodov naprošajo, naj upoštevajo navodila in priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Predvsem pa naj na dogodke prihajajo le zdravi, ob tem pa poskrbijo za priporočeno razdaljo in se držijo navodil, ki jih bodo pripravili organizatorji in sprehajalci.